Gastroskopija

Gastroskopija

Gastroskopija je endoskopski pregled požiralnika, želodca in dvanajstnika. Predstavljamo vam osnove za razumevanje posega – kako se izvaja, s kakšnim namenom in kakšne stranske učinke lahko ima. Tekst ne more odgovoriti na vsa vaša vprašanja, zato za dodatna pojasnila vprašajte vašega osebnega zdravnika ali zdravnika izvajalca preiskave.

Ezofago-gastro-duodenoskopija (skrajšano gastroskopija) je neposredno gledanje v notranjost zgornjega dela prebavil. Tanek in upogljiv optični inštrument (gastroskop) uvedemo skozi usta in najprej pregledamo požiralnik, nato opravimo še pregled želodca in dvanajsternika. Endoskopski pregled zgornjih prebavil je mnogo bolj natančna preiskava kot kontrastni rentgenski pregled. Gastroskopijo vam bo naredil za to usposobljen zdravnik, specialist gastroenterolog.

Pred preiskavo najmanj 6–8 ur ne smete jesti in piti. Če ste preobčutljivi na zdravila ali lokalne anestetike, imate težja obolenja, hemofilijo, ali ste nagnjeni k obsežnejšim krvavitvam po majhnih poškodbah … to povejte zdravniku.

Osnovni podatki o preiskavi:

  • Storitev opravljamo preko napotnice
  • Storitev je na voljo samoplačniško / cenik
  • Trajanje preiskave: 5-15 min

Lokacija, kjer opravljamo preiskavo:

  • Nova Gorica | Erjavčeva 29, 5000 Nova Gorica
Naročite se z e-napotnico Naročite se samoplačniško
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×